Home Evenementen Taptoe Taptoe Stiens terug van weggeweest!

Taptoe Stiens terug van weggeweest!

460
0

Na twee jaar van afwezigheid zal er op zaterdag 24 juni 2017 weer een Taptoe in Stiens georganiseerd worden! Deze keer wel in een ander concept: niet ’s avonds op het kaatsveld, maar eind van de middag op het voetbalveld!

Met het oog op het Wereld Muziek Concours dat in juli wordt gehouden in Kerkrade, zullen korpsen op-en-top voorbereid zijn en kan het publiek in Stiens genieten van een geweldig programma. Ook is er een internationale gast uitgenodigd om in Stiens een show te presenteren. Het programma van Taptoe Stiens 2017 ziet er als volgt uit:

– Drum- & Showfanfare Jong Advendo Sneek
– Bicycle band Crescendo Opende
– Trompeter – Showcorps Leinegarde Neustadt (D)
– Pasveerkorps Leeuwarden
– Showband Takostu Stiens
– Show- & Marchingband K&G Leiden

Het belooft een fantastische muziekdag te worden in Stiens. Show- & Marchingband K&G Leiden zal met twee shows op de taptoe verschijnen waaronder de allernieuwste. De marchingband is onlangs geheel in het nieuw gestoken en gaat zeker een gooi doen naar de hoofdprijzen in Kerkrade. Bicycle band Crescendo uit Opende is ook geen onbekende. Altijd spectaculair, muziek maken en show draaien op de fiets. Jong Advendo uit Sneek is één van de weinige jeugdkorpsen die zal deelnemen aan het Wereld Muziek Concours. De jeugd uit Sneek is zeer gedreven om een hoofdprijs te pakken in de First Division. In Stiens zullen ze op en top presteren, klaar voor dé wedstrijd. Showcorps Leinegarde uit Neustadt, Duitsland is als enige buitenlandse deelnemer een waardevolle aanvulling op het taptoeprogramma. Leinegarde heeft een energieke show vol dans elementen op zeer bekende pop/rock muziek. Showband Takostu zelf heeft deze keer een ‘thuiswedstrijd’. De band is doorgaans een kilometervreter en te zien op vele taptoes ver weg, nu zullen ze op eigen terrein hun nieuwste show presenteren. Ook Takostu maakt zich op om in Kerkrade deel te nemen aan het Wereld Muziek Concours, net als het Pasveerkorps uit Leeuwarden die onlangs ook nog aan het programma is toegevoegd. Daarnaast zal CMV Oranje uit Minnertsga de opening van de taptoe verzorgen met een demonstratie van hun marswedstrijd die ze in juli ook in Kerkrade gaan tonen. Kortom; een prachtig programma waar we in het Noorden des land trots op mogen zijn, Stiens heeft het!

Taptoe Stiens
In 2014 werd de zestiende jaarlijkse taptoe georganiseerd op het kaatsveld in Stiens. Het teruglopende aantal bezoekers en de hoogoplopende kosten deden het bestuur van de Stichting Taptoe Stiens besluiten om in 2015 en 2016 geen Taptoe in Stiens te organiseren. Echter het bestuur wilde zich er niet bij neerleggen dat dit het einde was van een Taptoe-traditie in Stiens. Door creatief te denken en nieuwe wegen in durven te slaan, blijkt het toch weer mogelijk om een taptoe te organiseren. Gelukkig hebben een groot aantal sponsoren en subsidies gezorgd dat de stichting de begroting dekkend kon krijgen. Daarmee wordt het gelukkig mogelijk dat in dit jaar van het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours verschillende top-showbands hun show aan het publiek in Stiens komen presenteren.

Meer muziek…
Overdag is er vanaf 10.30 uur al volop show en muziek op het sportcomplex te zien en te horen want dan zal het jaarlijkse jeugdfestival van Takostu worden gehouden. Het is alweer de zesde editie van het jeugdfestival en deze keer presenteren de jeugdkorpsen zich aan de jury op het hoofdveld van het sportcomplex waar ook de taptoe wordt gehouden. Met 13 deelnemende jeugdkorpsen uit heel Nederland en een professionele jury ook al een muziekspektakel!

LET OP: Niet alleen de plaats is veranderd, ook de aanvangstijd. Zaterdag 24 juni 2017 op het hoofdveld van Sportcomplex it Gryn Stiens om 16.30 uur is het startschot van de zeventiende Taptoe Stiens! Toegang slechts 5 euro per persoon, kinderen tot 10 jaar 2 euro. Tot ziens in Stiens!