Militaire muziekkorpsen, drumfanfares, dans en acrobatiek vormen de ingrediënten van één van Nederlands grootste Taptoes, namelijk de TAPTOEvoorKIKA. Deze vindt plaats op zaterdagavond 3 februari in de Evenementenhal in Gorinchem. Evenals alle deelnemende verenigingen, die deze speciale benefietavond belangeloos optreden, stelt de directie hun complex belangeloos ter beschikking. Met deze avond hoopt de organisatie weer een steentje bij te dragen. Want er is geld nodig, veel geld voor onderzoek. Aan het eind van de avond wordt een cheque uitgereikt aan de Stichting KiKa.

Het is initiatiefnemer en organisator Jaap van Ingen uit Beesd weer gelukt om een groot aantal bekende showkorpsen en acts bijeen te brengen. Hij is blij dat er weer zoveel verenigingen bereid zijn om ook nu weer belangeloos mee te doen. Hij heeft al de nodige contacten opgebouwd in de showkorpsen wereld, mede doordat hij daar zelf ook nog steeds actief in is. Eén mailtje naar een vereniging is meestal al genoeg om een toezegging te krijgen, verteld hij. Een aantal van de deelnemende korpsen was er in 2010 ook bij.

Maar liefst 11 optredens van de hierna genoemde deelnemers staan gepland. Drum- en Showband Adest Musica uit Sassenheim, Rijnmondband en Jeugd Rijnmondband uit Schiedam, Show- & Marchingband AMIGO uit Leiden, The Band Of Liberation & Pipes uit Leiden, Drumfanfare Laurentius uit Voorschoten, Showkorps Wilhelmus uit Sliedrecht, Jubal Winterguard uit Dordrecht, The Jolly Jumpers uit Kampen, Showbrassband Thalita uit Vlaardingen en last but not least het Traditioneel Jachthoornkorps Garde Jagers. Aan het eind van de Taptoe vindt er nog een spectaculaire finale plaats met alle deelnemers.

Voor aanvang van de Taptoe en tijdens de pauze verzorgt Stageband Mystique uit Arnhem de muziek.

De hal gaat om 17.30 uur open. U kunt voor aanvang op het terras nog genieten van een hapje en/of drankje. Exact om 19.00 uur wordt gestart met het hoofdprogramma, dus zorg dat u op tijd bent. Halverwege is er nog een half uur pauze om de benen te strekken en een bezoek te brengen aan de Kika stand, waar de welbekende Kikaberen te koop zijn en waar u zich op kunt geven als donateur.

Er zijn 4000 gratis parkeerplaatsen ter beschikking. Bestel nu uw tickets via www.taptoevoorkika.nl en wees verzekerd van een tribuneplaats. Ook zijn deze op werkdagen tussen 11.00 uur en 16.00 uur te koop aan de Evenementenhal in Gorinchem.