Home Showkorpsen Uitvoering Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” – Een avond die u niet wilt missen!

Uitvoering Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” – Een avond die u niet wilt missen!

266
0

Aanstaande zaterdag, 3 februari 2018, is de jaarlijkse uitvoering van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Tijdens deze avond kunt u genieten van optredens van de 2Xtreme Cadets, de 2Xtreme Juniors en United-Northern Winterguard. Zij laten hun nieuwe show zien waarmee ze op dit moment deelnemen aan de winterguard competitie.

WooDi Percussion Ensemble

Ook de jeugdmuzikanten van WooDi Percussion Ensemble zullen een spetterend optreden weggeven. Zij zullen voor het eerst de nieuwe show ‘Pleasure’ laten zien waarmee ze gaan deelnemen aan de Indoor Percussion wedstrijden.

Showpresentatie

Natuurlijk kunt u ook genieten van het A-Korps. Na een jaar die in het teken stond van deelname aan het Wereld Muziek Concours is het showkorps begonnen aan een nieuw seizoen met een nieuw showprogramma. Dit showprogramma zal tijdens de uitvoering gepresenteerd worden. Daarnaast kunt u ook genieten van nieuwe straatmuziek.

Kortom een avond die u niet wilt missen. Kom daarom aanstaande zaterdag naar Sportcentrum Eekeburen. Zaal open: 19.00 uur, aanvang: 19.30 uur en GRATIS ENTREE!

Meer informatie: www.showkorpsdindua.nl 

Foto: J.H. van der Molen Fotografie.  

Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.