Zaterdag 25 februari stond voor United-Northern Winterguard WGI Almere op het programma. Een hele dag actie, een hele dag topgroepen op de vloer in Topsportcentrum Almere. Ditmaal maar liefst 48 deelnemers uit meerdere Europese landen. Verdeeld over 3 units: Colorguard, Indoor Percussion en Winds. Dit zorgde voor een volle tribune. Het publiek genoot volop in Almere.

Ditzelfde publiek kon om 14.30 uur genieten van “How Photography Connects Us”. De show van United-Northern Winterguard. De 26 leden moesten zich tijdens de Prelims van hun beste kant laten zien om ’s avonds nog een keer op de vloer te mogen verschijnen. Om dit te bereiken is er 2 weken lang keihard getraind. Dit resulteerde in een goede en nette show. De leden kregen loon na werken. De jury gaf 70.36 punten, goed voor een vijfde plaats en dat gaf toegang tot de Finals later op de dag.

Om 20.38 uur verscheen United dus voor de tweede maal op de vloer. Wederom lieten zij een keurige show zien, waarbij de energie van het veld spatte. De tweede show werd beoordeeld met 69.68 punten, waarmee er een zesde plaats werd behaald. Met een tevreden gevoel en jurycommentaar in de tas, waaraan weer gewerkt kan worden, gingen de leden samen met de staff weer naar huis.

Zaterdag 11 maart is United-Northern Winterguard weer in Friesland te vinden. In de Friese hoofdstad Leeuwarden om precies te zijn. Hier staat voor de United de laatste contest op het programma. Een contest waar iedereen een zo goed mogelijke uitgangspositie probeert te verwerven voor de CGN Championships. Maar natuurlijk ook gewoon keihard je best doen voor het vele publiek op de tribune. Koop nog snel een kaartje en maak het van dichtbij mee of volg United via Facebook, Snapchat (unitednw) of Instagram.