Het WMC 2022 zit erop! In de afgelopen twee weken hebben we meer dan tachtig verslagen gemaakt in vijf liveblogs. Onze fotografen drukten duizenden keren op de ontspanner. Daarnaast was onze podcast een groot succes (de nabeschouwing volgt nog!). In dit artikel kun je alles nog even teruglezen. We gaan overigens dinsdag of woensdag een terugblik op de laatste wedstrijddag opnemen. 

Uitslagen
Klik hier voor een overzicht van de uitslagen en de recaps, voor zover bekend. 

Liveblogs
We hebben op elke dag een liveblog bijgehouden met daarin de verslagen en een eerste foto van alle deelnemers, bijzonderheden gedurende de dag en de uitslagen. Wil je nog eens teruglezen wat we van de deelnemers vonden? Klik snel verder!

DAG 1: WMC LIVE zaterdag 23 juli (First, Second & Junior Division)
DAG 2: WMC LIVE zondag 24 juli (First, Second & Junior Division)
DAG 3: WMC LIVE vrijdag 29 juli (Prelims Show Championship Division)
DAG 4: WMC LIVE zaterdag 30 juli (World & Championship Division)
DAG 5: WMC LIVE zondag 31 juli (World & Championship Division)

KM Radio: Interviews, voor- en nabeschouwingen en verbindende factor
Op 16 juli lanceerden we KM Radio: de eerste podcast over onze mooie showkorpsensector. Het bleek een enorm succes. Inmiddels trekken de podcasts gemiddeld zo’n 750 luisteraars.

We gaan dinsdag of woensdag een nieuwe aflevering opnemen. Helaas waren veel faciliteiten rondom het stadion gesloten na de prijsuitreiking. Oorzaak was natuurlijk de vertraging het programma als gevolg van de brand. We hebben wel wat interviews opgenomen, onder andere met Nishihara!

Aflevering 8: KM Radio ziet Advendo en DVS excelleren, maar WMC blijft feest van inspiratie

Aflevering 7: KM Radio geniet van een spectaculaire en zeer verrassende Prelims! En we beschouwen ook voor op de World Division!

Aflevering 6:   Aflevering 6 – KM Radio belt met zes hoofdrolspelers en bijna allemaal gaan ze voor de WMC-titel! Maar wie zijn jullie en onze favorieten voor de titels?

Aflevering 5: “Nieuwe opzet WMC is succes” – Henk Smit, Paul Doop en nieuwe Wereldkampioenen schuiven aan bij KM Radio

Aflevering 4: KM Radio kijkt terug op een fantastische eerste WMC-dag, met een lach en een traan

Aflevering 3: Primeurtje voor KM Radio, want na de prelims worden geen ranking en scores bekend gemaakt

Aflevering 2: KM Radio met voorbeschouwing op eerste WMC-weekend

Aflevering 1: Korpsmuziek lanceert podcast over WMC: beluister hier de eerste aflevering!

Fotoreportages
Op elke wedstrijddag zijn er door de KM-fotografen honderden of zelfs duizenden foto’s gemaakt. We vinden het heel leuk om deze foto’s terug te zien op jullie sociale media of websites. Om toch een beetje eer van ons werk te houden – en te zorgen voor promotie – vragen we je wel om het logo er niet vanaf te knippen. De fotoreportages van de dagen 3, 4 en 5 komen zo snel mogelijk online!

DAG 1: Fotoreportage zaterdag 23 juli
DAG 2: Fotoreportage zondag 24 juli

Bezoekerscijfers
Korpsmuziek.nl trok in de afgelopen twee weken zo’n 18.500 unieke bezoekers. Die keerden regelmatig terug naar de website. Het aantal paginaweergaven zit boven de 300.000. Enorme aantallen en dat laat zien dat er veel aandacht is geweest voor het WMC. Op de laatste wedstrijddag trok de site bijna 100.000 paginaweergaven, ook vanwege de brand achter het stadion. Dat was een bezoekersrecord voor Korpsmuziek! Het best gelezen artikel (30.000 paginaweergaven) is de liveblog van de prelims op 29 juli.

Steuntje in de rug?
Korpsmuziek.nl wordt deze weken gerund door een flink aantal vrijwilligers. We reizen elke keer met enorm veel plezier af naar Kerkrade. Het WMC is voor ons een vierjaarlijks hoogtepunt!

Het bestieren van Korpsmuziek kost geld. Denk aan de hosting van de site (en geloof ons: in deze maand moet er flink wat servercapaciteit bij). We investeren vanuit onze eigen portefeuille in techniek voor bijvoorbeeld onze nieuwe podcast. Maar we maken voor het WMC ook andere kosten.

En dat doen we echt met liefde! Voor de sector die we een warm hart toedragen, zeker in deze tijd. We vinden dat de showkorpsen-sector aandacht verdient!

Toch kregen we de afgelopen week veel vragen of men ons ook kan steunen. Het zit niet echt in onze aard om onze hand op te houden. Maar we vinden het niet erg om een steuntje in de rug te krijgen. Zodat we een kleine tegemoetkoming krijgen in de investeringen die nodig zijn om vijf dagen lang verslag te doen!

En dus hebben we een Tikkie aangemaakt, zodat het in ieder geval mogelijk wordt om ons een klein steuntje in de rug te geven. Elke euro is welkom!

Wil je Korpsmuziek en KM Radio steunen? Klik dan op deze link of scan de QR-code hieronder!