Home Evenementen Wedstrijden WMC-nieuws: Kunstgras in stadion zorgt voor verbod op fietsen en geverfde belijning

WMC-nieuws: Kunstgras in stadion zorgt voor verbod op fietsen en geverfde belijning

232
0

De stadionwedstrijden tijdens het WMC worden komende zomer gehouden op het kunstgras van het Parkstad Limburg Stadion. Even leek het erop dat er een evenementenvloer op de grasmat zou worden gelegd, maar het WMC ziet daar van af. Wel zijn er nu beperkingen. Er mogen namelijk geen lijnen op het veld worden geverfd of gekalkt én fietsen zijn verboden. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de deelname van Bicycle Showband Crescendo. Het WMC laat echter weten dat het schandalig zou zijn als wordt vastgehouden aan het verbod.

Het WMC informeert op de eigen site over de reden waarom toch is gekozen voor het kunstgras. De gemeente Kerkrade was namelijk bereid om een evenementenvloer aan te schaffen, omdat het kunstgras beperkingen met zich meebrengt. Echter is besloten, ook naar aanleiding van ervaringen van korpsen met zo’n vloer, om toch het kunstgras te gebruiken.

In een brief aan de korpsen meldt het WMC dat er geen lijnen op het veld mogen worden geverfd. De organisatie van de Drum Corps Europe (DCE) Finals organiseert al drie jaar wedstrijden op het veld en maakt dan gebruik van linten die met pinnen in het veld worden vastgemaakt. Het WMC gaat gebruik maken van de ervaringen van DCE.

Problemen zijn er wel voor de fietsende showband Crescendo Opende. Fietsen zijn namelijk verboden, zo valt in de brief te lezen. “Vasthouden aan het fietsverbod zouden wij schandalig vinden”, zegt artistiek directeur Harrie Reumkens namens het WMC. “We hebben inmiddels al diverse stappen ondernomen, waardoor we hopen dat dit probleem spoedig uit de wereld zal zijn.”

Volgens Reumkens liggen er inmiddels contacten met Crescendo en wordt ook de reactie van de Bicycleband gebruikt als argument om toch toestemming te krijgen van de veldleverancier om Crescendo mee te laten doen aan de Stadionwedstrijden.Bic