Home Showkorpsen Nieuwe voorzitter voor Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”

Nieuwe voorzitter voor Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”

665
0

Oldekerk- René Smit is dinsdag 13 maart verkozen tot voorzitter van Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk”. Dat gebeurde tijdens de algemene ledenvergadering. Hij volgt daarmee Gerard Venema op die na een bestuursperiode van zes jaar afscheid neemt.

Het bestuur is blij met de komst van de nieuwe voorzitter. “Wij willen Gerard Venema bedanken voor zijn inzet en betrokkenheid als voorzitter van onze vereniging. Daarnaast kijken wij uit naar de samenwerking met de nieuwe voorzitter.” Naast de benoeming van René Smit als voorzitter zijn er ook drie nieuwe bestuursleden gekozen.

Red. Ook de redactie van Korpsmuziek.nl wil Gerard bedanken voor zijn positieve meedenken, pittige discussies in het forum tijdperk en betrokkenheid bij Stichting Korpsmuziek en de nieuwe website.   

Meer informatie over DINDUA op www.showkorpsdindua.nl.

Showkorps 'D.I.N.D.U.A.-OLDEKERK'
Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” is een malletband uit het Groningse Oldekerk (NL), dat is opgericht in het najaar van 1959. De bezetting bestaat uit slagwerkinstrumenten, zoals snaredrum, bassdrum, tenor, cymbals, xylofoon, marimba en bells. In de show wordt er ook gebruik gemaakt van het frontensemble (o.a. concertmarimba, vibrafoon en timpani). De muziek wordt ondersteund door de colorguard, die een belangrijk onderdeel zijn van het visuele gedeelte (met behulp van o.a. vlaggen en rifles). Rood, geel en zwart zijn de kleuren van het uniform waaraan het showkorps te herkennen is. In dit uniform treedt men regelmatig op. In eigen omgeving, maar ook op andere plaatsen in binnen- en buitenland. Het showkorps is een graag geziene gast op taptoes, intochten van Sinterklaas en Koningsdag, wandelvierdaagsen, bloemencorso’s en andere optochten. Naast deze optredens neemt Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” regelmatig deel aan nationale- en internationale concoursen, waaronder het Wereld Muziek Concours (WMC). Het showkorps heeft hieraan deelgenomen in 2001, 2005, 2009, 2013 en 2017. Tijdens de laatste editie in 2017 eindigde Showkorps "D.I.N.D.U.A.-Oldekerk" als 8ste in de Show-First Division. De tweede beste malletband van het WMC.  De bestaande groep is een hele gezellige groep, met een gevarieerde leeftijd. De muzikanten en de color guards beleven samen veel plezier aan deze prachtige hobby en hopen dit nog jaren te kunnen doen met u als publiek. Meer informatie op: www.showkorpsdindua.nl.