Home Evenementen Jeugdfestival Verhit Jeugdfestival bij Jong Euroband

Verhit Jeugdfestival bij Jong Euroband

201
0

Het was zaterdag 27 mei jl. een in alle opzichten verhit festival voor jeugdkorpsen bij Jong Euroband in Rotterdam. Nog nooit was het in Nederland op deze datum zo warm en dat gold zeker ook in Rotterdam. Onder tropische omstandigheden werd hier het eerste jeugdfestival gehouden door Jong Euroband. Verhit door de buiten- en binnentemperaturen, door de spanningen rondom het presteren dat beoordeeld werd én dan ook nog eens gestoken in je uniform. Maar chapot voor de wijze waarop alle jonge deelnemers met deze extreme omstandigheden zijn omgegaan en hetgeen ze stuk voor stuk hebben neergezet op deze middag. Het werd een geweldig evenement waarop we allemaal – deelnemers, organisatie én het publiek dat ondanks het hete weer toch in grote getale was komen opdagen – met trots kunnen terugzien.

Natuurlijk was het deelnemen aan het festival het belangrijkste, maar toch ging het ook om het beoordeeld en gewaardeerd worden. Hieraan kan de instructie van de jeugdorkesten bij de muziek-, mars- en showrepetities dan weer verder aandacht besteden. En ondanks de ook voor hen zware omstandigheden heeft de jury bestaande uit Rita Schrooten, Hans van den Bos en Ruud Böhmer met veel genoegen en plezier hun deskundige bijdrage geleverd.

Showkorps Jong Excelsior de grote winnaar.
En dan de uitslagen. Showkorps Jong Excelsior is de grote winnaar van het festival geworden door maar liefst twee van de drie onderdelen te winnen. Zowel bij het onderdeel stilstaand als het onderdeel mars scoorden zij de meeste punten. Met maar liefst twee bekers in haar hand ging tamboer-maitre Lorena Aerts na de prijsuitreiking het veld af.

Bij het onderdeel show ging de beker als winnaar naar de Jeugd Rijnmondband. Hun nieuwe show “Golden Oldies Grooves” viel zowel bij het publiek als de jury duidelijk in de smaak.

Al met al kan Jong Euroband terugkijken op een in alle opzichten geslaagde uitvoering van hun eerste jeugdfestival. Voorzichtig gingen al stemmen op dat het wel aanleiding is voor een vervolg. Maar dan iets minder verhit…….