Het lijkt alweer een tijd geleden maar voor sommigen voelt het als de dag van gisteren. Wat een weken hebben we beleefd in het Roda JC stadion. Het team van Korpsmuziek heeft een topprestatie geleverd door vier weekenden in het stadion aanwezig te zijn om uitgebreid verslag te doen van het Wereld Muziek Concours 2017. Gemiddeld genomen waren we met 10 personen aanwezig voor live veslagen, interviews, fotografie, voor- en nababbels, analyses, LiveStream, persconferenties en socialmedia updates.

Tijd voor de bedankjes
Allereerst de live geschreven verslagen. Wat is het kicken om een objectief, positief / kritisch verslag op de website hebben als een korps na het optreden bij de bus aankomt en leden naar hun mobieltje grijpen. Matthijs van Houten en Edwin Gravekamp, hulde voor jullie snelle, enthousiaste en objectieve kijk op de vele marsen, shows en marsparade optredens. Elkaar aanvullen en dan die discussies onderling ook nog tijdens optredens, en door-typen, geweldig!, dáár zouden we eens een camera op moeten zetten, reallife KM TV J.. Beiden waren ook druk met de voor- en nababbels, live op Facebook en tussendoor nog wat interviews. Fantastisch mannen!

Fotografie, onderschat het niet, dat is een zware taak. Van 10.30 tot na de finale op- en rond het veld, in het stadion tussen de bezoekers, bij de opkomst in ‘de kooi’ en bij de uitgang van het stadion… ondanks de strenge regels waren ze overal!. Piet van houten, Miriam de Vries, John van Alebeek, Jeanette van Houten en Pascal Melse. Pascal had hierbij nog een extra taak, per deelnemer een foto selectie bewerken om direct live op de website te plaatsen. Bedankt voor jullie inzet!

LiveStream en interviews. Eén week voor het WMC is er afgesproken dat wij als Korpsmuziek.nl iets zouden gaan doen tbv de WMC LiveStream. Wie anders dan Grietina Bouma had dat beter kunnen doen, met zo’n korte voorbereiding vier weekenden aan en afkondigen van al die deelnemers, TopJob. Ook Marvin Schaap en Robby Overvliet hebben bijgedragen aan de livestream. Al doende leert men en dus was het laatste weekend vwb de stream het sterkst, dat bied in de toekomst zeker perspectieven. Grietina, Marvin en Robby bedankt voor jullie bijdrage!. We hebben zo nu en dan ook wat geëxperimenteerd met interviews. Je zou zeggen moet dat op het WMC, ja, dat moest op het WMC omdat daar de gemoederen toch heel anders zijn dan in vergelijk op een taptoe. Berdien Bolle, Hendrik de Boer en Marvin Schaap hebben een paar erg leuke interviews gemaakt. Ook dit smaakt naar meer een volgende keer. Ook jullie bedankt voor de inzet!

Voorbereiding
Om dit alles mogelijk te maken hebben we al in een vroeg stadium contact gezocht met de WMC organisatie. We zijn er nu voor de derde keer uitgebreid bij geweest maar toch moeten we ons zelf telkens weer voorstellen en laten zien. Grootste reden is dat het WMC externe partijen aantrekt die onze wereld van mars & show niet kennen. Natuurlijk helpen we ook in de voorbereiding graag een handje en ontstaat er een qua publiciteit een goede relatie met de juiste mensen. Met name Maikel den Dekker en Jules Roozenboom willen we bedanken voor het vertrouwen en de samenwerking.

Overige pers
Naast dit alles hebben we ook de overige pers geholpen om onze hobby te begrijpen. Vergeet niet, dat is allemaal best wel moeilijk als je er zo in komt rollen als schrijvende pers. Al die verschillen in stylen en dan ook nog verschillende klasses, boxen en het “hoe en wat” in de jurering. We hebben ook op dat stuk ons best gedaan om het begrijpbaar te maken en verdere uitleg gegeven over de sector als geheel en het evenement in bijzonder.

Verzorging
Tijdens de wedstrijden werden we goed verzorgd door de mensen van het PLS stadion. Ook de stadion beheerders die we nu al zoveel jaar meemaken (ook tijdens DCE) zijn altijd vriendelijk als je ze even herinnerd aan hoeveel jaar je er al rondloopt ;-). In het bijzonder willen we mevrouw Timmermans (van de vierde verdieping) bedanken voor de goede zorg.

Last but not Least bedanken we….
VANCORE percussion, voor de koffie en de geweldige barbecue.
Sander van den Berg, Marco van der Borg, Eddy Koopal en JanHendrik van der Molen (foto’s)
IT man van WMC, voor de (extra) verbindingen
PLS Stadion beheerders voor het ontvangen van de KM pakketjes
Rob van Diermen en het livestream-team
Iedereen die ons van feedback en complimenten heeft voorzien!

Uit de ruim 26.000 foto’s….

?
?
?