Het jong Kamper Trompetterkorps won tijdens de laatst gehouden ODSC de voucher voor deelname aan de Taptoe Groningen. Het korps uit Kampen behaalde een mooie score tijdens dit evenement en werd zelfs kampioen in de basisklasse. Daarnaast waren er in de diverse klassen vele mooie optredens te bewonderen tijdens dit evenement. Het jeugd Kamper Trompetterkorps zal voor de eerste maal deelnemen aan de Taptoe Groningen.

De organisatie had na het contracteren van het jong Kamper Trompetterkorps nog een programmaonderdeel in te vullen. De keus is hierbij gevallen op de Marchingband van de Chr. Muziekvereniging Door Vriendschap Sterk uit Katwijk. De Katwijkers zijn zeer geliefd in Groningen en zijn dan ook door de jaren heen regelmatig in het programma opgenomen geweest. De programmacommissie van de Taptoe Groningen heeft met het contracteren van de Marchingband DVS het programma rond weten te maken.

De Line-up van de Taptoe Groningen 2017 is als volgt:

-De Utlopers Sneek (Voorprogramma en pauze)
-Christelijke Muziek- en Showband Juliana Amersfoort
-Fanfarenzug Potsdam E.v. Potsdam Duitsland
-Show- & Marchingband Amigo Leiden
-Trompeter- Showcorps Leinegarde Neustadt Duitsland
-Drum- en Showband Adest Musica Sassenheim
-Jong Kamper Trompetterkorps Kampen
-Marchingband Door Vriendschap Sterk Katwijk.

De Taptoe Groningen 2017 vind plaats op zaterdag 11 november in de MartiniPlaza te Groningen. De kaartverkoop start in augustus.