Home Evenementen Try out Sfeerverslag Take One, 29 april, Sneek

Sfeerverslag Take One, 29 april, Sneek

338
0

Je was nog maar net van de rondweg Sneek af of je had in de gaten dat er iets ging gebeuren. Meerdere parkeerwachten in oranje hesjes maakten je duidelijk dat het verstandig was hun aanwijzingen op te volgen. Gelukkig maakte de reputatie van Korpsmuziek het mogelijk de auto op een mooi plekje te zetten, dicht bij het sportcomplex van Voetbalvereniging SWZ Boso Sneek. De plek waar het die middag ging gebeuren. De presentatie van de WMC shows van de noordelijke showkorpsen, onder de naam Take One. De eerste try-out waarbij de instructieteams elkaar “beoordeelden” en voorzagen van zogenaamde “tops een tips”, aangevuld met commentaar van een relatieve buitenstaander, Robbie Overvliet.

Hoe collegiaal wil je het hebben?
Dat het WMC leeft onder de korpsen en hun aanhang is duidelijk, er was veel belangstelling en al 1,5 uur voordat het programma startte was de tribune volgelopen, geen plek meer beschikbaar. En zat je eenmaal, dan bleef je zitten, om zo je plek niet kwijt te raken. Gelukkig had de KM redactie, voordat ze arriveerde, al een gebakken visje gescoord bij de Urker Vishal, schijnbaar de beste visboer in Sneek, want de zaak puilde uit van klanten, was even wachten dus. Maar lekker, dus een aanrader, mocht u eens in Sneek komen.

In het begin van de middag was het nog een “koude zit”, maar het zonnetje werd steeds krachtiger en dat beloofde mooie “lente” plaatjes op te leveren op het speelveld. Mooie plaatjes die vaak werden vastgelegd. De mediateams waren in grote getale aanwezig, en tijdens de shows werd zelfs een drone ingezet. Mediateam Advendo, Het WMC nieuws, helemaal overgekomen uit Kerkrade en de fotografen en filmers van de korpsen. Ze filmden niet alleen de shows, het WMC nieuws bijvoorbeeld maakte ook interviews met de deelnemers. Vanuit Kerkrade was er vooral belangstelling voor de hele opzet en gedachte. Binnenkort zullen de eerste interviews op de website van het WMC worden geplaatst, teven op KM. Tijdens de afterparty, ’s avonds voor de deelnemers in het Advendo-gebouw waren de eerste mooie beelden van de shows al te zien, en daar was enorm veel belangstelling voor. Bovenal veel gezelligheid en verbondenheid tussen clubs en besturen.

Niet alleen het mediateam van het WMC, ook de artistiek leider van het WMC, Harry Reumkens, was te bewonderen in Sneek. En er waren meer gasten, zoals Hendrik Buwalda en Aafke Poelstra namens de OMF, Jaap van Waveren van de Noordholland/Utrechtse bond, wethouder Mevrouw Bakker van de gemeente Sneek en veel lokale- en regionale (schrijvende) pers. Verder veel ‘concurrentie’ uit de rest van het land. Een Showband Urk afvaardiging was ook op TakeOne afgekomen en maakte er zelfs een eigen reportage van. Je voelde naast de collegialiteit in het onderling jureren door de noordelijke instructieteams ook de onderhuidse spanning bij de rest van Nederland. Kijken wat de noordelingen gingen doen, in de kantine en aan de staftafels buiten werden bespiegelingen gemaakt, vergeleken met eigen shows, inschattingen gedaan, sommigen hoopvol, anderen met enige verontrusting. Het WMC jaar is leuk, maar ook bikkelhard, iedereen wil winnen, of ieder geval beter zijn dan die ander.

En dan waren er ook nog buitenlandse gasten, zoals de mensen uit Hamont, België, aanwezig om hopelijk nog een mooi korps te scoren voor hun taptoe. Ook uit Duitsland was er belangstelling. Grote afwezigen waren de regionale omroepen. Jammer dat zowel Groningen als Drenthe en zelfs de Friese omrop geen aandacht hebben geschonken aan dit unieke evenement, met een zo’n grote achterban waar ze het zelf ook van moeten hebben. Gelukkig was GPTV wel aanwezig en hebben ze ook in de aanloop gezorgd voor prachtige promotie, zowel voor Take One als voor elk fries korps afzonderlijk. (zie hieronder in beeld).
De noordelijke korpsleden en supporters waren aardig voor elkaar, beloonden ieder optreden met een gul applaus. Je kreeg bijna het gevoel dat er sprake was van de vorming van een noordelijk WMC team. Een beetje zoals jaren terug de strijd gestreden werd tijdens UniCapelle.

We gaan geen uitgebreid verslag schrijven over wat op het veld gebeurde, daarvoor zijn de “tops en tips” die voor elkaar geschreven werden, voldoende. En voor diegenen die dit niet te lezen krijgen, hou de websites in de gaten voor live optredens en om het dan met eigen ogen te kunnen zien. Sommigen al ver, sommigen die nog aan hun programma zullen schaven en allemaal zullen ze de komende tijd werken aan perfectie in de uitvoering.

Een mooi startmoment, een mooie “Take One”, een geweldig initiatief van de noordelijke korpsen, perfect georganiseerd door de werkgroep Take One, samengesteld door de deelnemende korpsen. Van de parkeerwacht, die ons bevoordeelde, tot de ladyspeaker, de catering, de vrijwilligers van de voetbalvereniging en de begeleiders van de korpsen. En natuurlijk het publiek. Ook als er even iets niet goed ging, en er een ambulance het terrein op moest voor iemand die onwel werd, perfect geregeld. Chapeau hoe jullie die allemaal opgepakt en aangepakt hebben en hoe de ruim 1500 bezoekers van jullie organisatie en de shows konden genieten. Over vier jaar maar weer…. In een iets groter stadion?

Redactie KM
(Foto’s van KM en diverse aanwezige fotografen, waarvoor dank)